Pikavippi vai kulta rahaksi

Kun rahapula yllättää tai muuten vain pieni lisäraha ei olisi pahitteeksi, on hyvä punnita hyvät ja huonot puolet keinoista, joilla tienata rahaa nopeasti. Rahaa voi tienata helposti internetin kautta, vaikka sinulla olisikin kokopäivätyö. Vaihtoehtoja ovat mm. lainat, kullan myynti sekä internet kirpputorit. Jokaisessa näissä on sekä hyviä, että huonoja puolia ja on hyvä harkita, ennen kuin ryhtyy toimeen.

Internetin kautta toimimisellakin on hyvät ja huonot puolensa siinä, että voit toimia kotoasi käsin, lähes anonyymisti. Sinun ei tarvitse raahata kassikaupalla tavaroitasi läheiselle kirpputorille, vaan voit ladata niiden kuvat ja tiedot internet kirpputorin sivulle, josta ihmiset sitten voivat ostaa tavaroitasi. Myydessäsi kultaa ja muuttaessasi korut rahaksi , sinun ei tarvitse itse henkilökohtaisesti vierailla panttilainaamossa tai kultasepän liikkeessä, vaan voit käyttää Postin kautta toimivaa kullan osto yritystä. Tämä on erittäin hienovarainen keino henkilölle, joka ei halua henkilökohtaisesti viedä kultakorujaan liikkeeseen myytäväksi, tai muuten vaan haluaa tehdä kullan myymisestä mahdollisimman helppoa itselleen. Hyvä puoli pikavipeissä on, että lähes kuka tahansa voi hakea pikalainan ja akuutin rahan tarpeessa oleva saa lainan jopa samana päivänä. Kääntöpuolena on kuitenkin suuret korot, jotka on maksettava ja laina saattaa päätyä kierteeseen, jolloin pikalainaa haetaan uudestaan ja uudestaan, lisäten korkoja ja velkaa pitkällä tähtäimellä.

Internet kirpputorien huono puoli on, että tavaroiden myyminen saattaa sujua hitaasti ja jos rahan tarve on kova, pienten tilpehöörien myyminen ei välttämättä riitä. Jos kuitenkin nurkissa lojuu vaikka harvinainen keräilykohde, joku voi olla valmis maksamaan siitä paljonkin! Tällaisia esineitä voivat olla vaikkapa postimerkit tai vanhat astiat. Korut ja kulta kannattaa varmastikin myydä niiden ostoon erikoistuneille firmoille, jotka arvioivat niiden arvon tarkasti. Useat henkilöt eivät nääs ole perillä korujensa oikeasta arvosta ja saattavat pyytää niistä vähemmän rahaa, kuin ne ovat arvokkaita. Nettikirpputorin valinnassa täytyy myös olla huolellinen. On hyvä varmistaa että sivusto on virallinen ja ylläpidetty, jottei siellä liiku huijareita.

Kullan myynti kannattaa, jos tarpeettomia kultakoruja löytyy, eikä niille ole muuta käyttöä, kuin muuttaa rahaksi. Asiakkaan tulee kuitenkin olla varma, että on valmis luopumaan koruista, sillä kullan osto firmat yleensä ostavat esineet romukultana, jolloin ne sulatetaan kaupanteon jälkeen. Jos kullan myymisestä on varma, tämä on loistava keino tienata rahaa.

Pikalainoja kannattaa välttää, sillä ne eivät auta rahan teossa. Päinvastoin. Rahaa kyllä saa lainaksi, mutta se pitää maksaa takaisin korkojen kera, joten loppujen lopuksi asiakas menettää rahaa, ei tienaa.

Nytpä siis keräilemään kokoon kaikki vanhat kultaesineet ja kirpparitavarat ja myymään ne pois!