Kullan myynti

Kullan myynti on yllättävän helppoa! Sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa, voit myydä kultaesineet marssimalla lähimpään kultasepänliikkeeseen tai vaihtoehtoisesti voit tilata romukullan ostoon erikoistuneelta yritykseltä postitse palautettavan myyntipaketin.

Miksi kulta kannattaa myydä netin kullanostajille?

Kullan ostoon erikoistuneilta yrityksiltä saa yleensä huomattavasti paremman hinnan kultaesineistä kuin paikalliselta kultasepänliikkeeltä, sillä kova kilpailu pitää netin välityksellä toimivien suurten kullanostajien hinnat myyjille suosiollisina!

Kullan hintavertailu

Teimme kullan hintavertailun vertaamalla kaikki suosituimmat kullan ostajat. Toteutimme vertailun pyytämällä kirjalliset tarjoukset romukultaerästä. Tarjosimme kullan ostajille kahden kultaesineen romukultaerää. Molemmissa esineissä oli kullan pitoisuuksista kertovat viralliset kultaleimat ja lisäksi punnitsimme esineet tarkkuusvaa’alla. 

Näistä esineistä pyysimme kirjalliset tarjoukset:

  1. Kultaketju 18 karaattia, paino 12,43g
  2. Sormus 14 karaattia, paino 4,17g

  Yritys

 

  Kultaketju

 

  Sormus

 

  Hinta yhteensä

 

  Arvio

 

 
NettiKulta

406.55 EUR

105.63 EUR

512.18 EUR

   
Myykulta

401.98 EUR

102.00 EUR

503.98 EUR

   
Jalometallikeskus

397.41 EUR

101.62 EUR

499.03 EUR

   
Verkkokulta

342.60 EUR

86.33 EUR

428.93 EUR

   
Kultarahaksi

323.34 EUR

84.61EUR

407.95 EUR

   
Kultapiste

301.98 EUR

71.82 EUR

373.80 EUR

   
Kultatukku

249.79 EUR

64.69 EUR

314.48 EUR

   

Viisi vinkkiä romukullan myyjälle 

Listasimme alle viisi vinkkiä joita noudattamalla romukullan myyntiprosessi sujuu helposti sekä nopeasti ja saat parhaan hinnan kultaesineistäsi!

  1. Tarkista aina löytyykö kultaesineistäsi viralliset kultaleimat ennen kuin viet romukullan myyntiin
  2. Ennen kuin tilaat kullan ostajalta myyntipaketin, niin varmista, että myyntipaketin tilaaminen on maksutonta. Esimerkiksi MyyKulta, Kultapiste sekä Nettikulta tarjoavat maksuttoman myyntipaketin, jossa on postikulut valmiiksi maksettu
  3. Varmista, että kullan ostajan tarjoama myyntipaketti on postivakuutettu. Esimerkiksi MyyKulta tarjoaa asiakkailleen 5000€ arvoon saakka postivakuutetun valmiiksi maksetun palautuskuoren kultaesineiden lähetystä varten.
  4. Selvitä kuinka nopeasti kullan ostaja tilittää rahat! Romukullan analysointiin ei oikeasti mene paljon aikaa.
  5. Ennen myyntiä tarkista vielä kullan ostajan peruutusehdot. Jos olet myymässä kultaleimoilla varustettuja esineitä, niin mitään epäselvyyksiä tuskin tulee. Mikäli kuitenkin myyt ulkomailta ostettuja kultaesineitä, joista puuttuu viralliset leimat, niin kullasta maksettava hinta saattaa joskus olla matalampi kuin alunperin oletit.

Kullan ostetaan ja myydään tietenkin muissakin maissa kuin Suomessa ja samat vinkit pätevät niihin! Kaiken a ja o että vertaa aina yrityksien palveluita ja hintoja. Kullan ostoon voi olla myös maakohtaisia eroja ja lainsäädäntöä ettei homma mene ihan villiksi. Esim. Ruotsissa on kullan ostaminen luvanvaraista, joten yrityksellä tulee olla Ruotsin poliisilaitoksen myöntämä lupa liiketoiminnan harjoittamiseen. Ruotsissa on reilu ja läpinäkyvä kullanostaja esim. Svensk Ädelmetall AB jotka ostavat kultaa ja hopeaa osoitteessa www.webbguld.se