Kullan kierrätys kannattaa

Kullan markkina-arvon ollessa korkeimmillaan, puheet kullan hinnasta ovat kiihkeimmillään. Nyt on oiva aika muuttaa kulta rahaksi ja myydä vanhat kultakorut kultaa ostaville yrityksille! Niistä saadut summat ovat avuksi monelle rahan tarpeessa olevalle tai vaihtoehtoisesti tarjoavat helpoituksen ja keinon muuttaa tarpeettomia esineitä rahaksi, pois kodin nurkista pyörimästä.  Tämä kullan kierrättäminen ei ainoastaan ole hyväksi kullan myyjälle tämän saadessa kaupasta vastineeksi tujakan nipun rahaa, mutta myös ympäristölle!

Kullan hohde usein häikäisee ihmisten silmiä usein niin paljon, että korukaupan asiakas ei tule miettineeksi kuinka kaunis koru on päätynyt nykyiseen muotoonsa. Kullan kierrätys, romukulta ja sen myynti ovat yleistyneet. Yksi syistä on toki kullan hinnan nousu, jolloin asiakkaat ovat ottaneet hyödyn irti tilanteesta hankkiutuessaan eroon tarpeettomista kultakoruistaan mutta nykyään yhä useammat ihmiset ovat tietoisia ympäristönsuojelusta ja tekevät parhaansa edistääkseen asiaa kierrättämällä paperia, lasia ja kompostoitavia aineita. Tietoisuus kallisarvoisten metallien kierrätyksestä ja arvometallien kuten kullan kierrättäminen, eli vanhan kullan myyminen romukullaksi on yleistynyt. Tiedotteet ja uutiset kullan louhimisesta ovat mahdollisesti edistäneet tätä, sillä kullan louhiminen rasittaa ympäristöä paljon. Haittoja, kuten maaperän ja maiseman pilaantuminen suoritettaessa kaivantaa avokaivoksissa ei voida naamioida tai piilottaa varsinkaan kun kullan kaivannassa pinnalle nousee isoja kasoja maata, joka kasautuu epävakaiksi kummuiksi, josta voi seurata katastrofeja kuten Aberfanin tragedia Walesissa, jolloin kasa vyöryi kotien ja koulun päälle ja tappoi satoja lapsia ja aikusia.

Toinen ympäristöhaitta on veden käyttö kullan eroittamiseen maaperän muista aineksista. Vettä käytetään sekoittamalla sitä kemikaaleihin, jotka auttavat kullan uuttamisessa pois muista aineksista. Kultaa louhitaan kuitenkin alueilla, joilla vedestä on jo valmiiksi puutetta ja tämä tuottaa paljon ongelmia paikallisille asukkaille, joilla ei lopuksi ole muuta mahdollisuutta kuin hylätä kotinsa ja paikkakuntansa veden puutteen takia.

Siksipä ekologisempi tapa kullan käyttölle on kierrättää sitä, kuin kierrättäisit paperia tai lasia, mutta kierrätä kultasi ja saat rahaa! Romukullan ostajat ostavat minkä tahansa vanhan sekä naarmuuntuneen kullan, arvioivat sen kultapitoisuuden ja sitten sulattavat esineet. Kun esineet sulatetaan, niistä erotetaan muut metallit, jotka koruihin on juotettu. Jos korut olisivat puhdasta kultaa, nehän olisivat liian pehmeitä käytettäviksi. Siksi kultaan juotetaan muita metalleja, jotka sitten määräävät myös kultakorun värin. Sitten sulasta kullasta voidaan valmistaa uusia koruja tai muita kultaesineitä. Näin vanhasta ja tarpeettomasta muuuntuu jotakin uutta ja vielä ympäristöä säästäen! Kullan kierrätys ja kullan myynti siis kannattaa!