Romukullan hinta

Romukullan hinta määräytyy kullan maailmanmarkkinahinnan mukaan. Romukullan hintaan vaikuttaa tietysti myös romukullan kultapitoisuus. Esimerkiksi 14 karatin kultaesineen kultapitoisuus on 58,5%. Koska romukulta on käytännössä aina pitoisuuudeltaan alle 24 karaattia, niin romukullan ostohinta on alempi kuin kullan maailmanmarkkinahinta.

Romukullan hinta tänään on 48,11 euroa / gramma (paras hinta romukullasta)

Päivän parhaan hinnan romukullasta tarjoaa NettiKulta.

Romukullan ostajien ostohinnat juuri nyt

Kullan myynti on yllättävän helppoa! Sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa, voit myydä kultaesineet marssimalla lähimpään kultasepänliikkeeseen tai vaihtoehtoisesti voit tilata romukullan ostoon erikoistuneelta yritykseltä postitse palautettavan myyntipaketin.

Yritys

14K kulta

24K kulta

Linkki sivuille

28,22 EUR / g

48,11 EUR / g

28,12 EUR / g

46,47 EUR / g

20,36 EUR / g

40,85 EUR / g

20,32 EUR / g

40,82 EUR / g

20,29 EUR / g

40,78 EUR / g

Mitä on romukulta?

Romukultaa ovat kaikki kultaesineet joilla ei ole mitään käyttöä ja jotka eivät ole muuten harvinaisia. Esimerkkejä romukullasta ovat tarpeettomat sormukset, kultakorut sekä kultahampaat.

Kultaharkot ja kultakolikot, joissa on kultaleima eivät ole romukultaa. Samoin harvinaiset ja / tai vanhat kultakorut ja kultakellot kannattaa näyttää asiantuntijalle jotta saadaan selville onko niillä käyttö- tai keräilyarvoa.

Romukullan arvo

Romukulta voi olla hyvinkin arvokasta! Romukullan arvon määrää romukullan paino ja romukullan kultapitoisuus sekä tietysti kulloinkin voimassa oleva kullan maailmanmarkkinahinta.

Esimerkki romukullan arvosta

Löydät piironginlaatikosta vanhan kultaketjun. Kultaketjussa on kultaleima 750 joka tarkoittaa, että kyseinen kultaketju on 18 karaatin kultaa eli sen kultapitoisuus on 75%. Punnitset vanhan kultaketjun ja se painaa 27 grammaa. Nyt sinulla on kaikki tarvittava tieto tämän romukultaesineen arvon laskemiseksi.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä kullan maailmanmarkkinahinta on 37,14 euroa / gramma. Voit tarkistaa ajankohtaisen kullan hinnan tästä.

  • Kultaketju paino 27 grammaa
  • Kultapitoisuus 75%
  • Kullan hinta noin 35€ / gramma
  • Kultaesineen sisältämän kullan arvo = 27g * 0,75 * 35€ = 709 euroa
  • Esimerkin kultaesineen sisältämän kullan arvo on teoriassa 709€. Kuitenkin käytännössä kultaesine voi olla sen sisältämän kullan arvoinen ainoastaan, jos kyse on 24K kultaharkosta tai kultakolikosta.
  • Kullan ostajan maksaessa 60% romukullan arvosta myyjälle jää esimerkin tapauksessa 425€

Paljonko kullanostajat maksavat romukullasta?

Romukullan ostaja sulattaa romukultaesineet ja poistaa niistä epäpuhtaudet ja lopputuloksena on 24 karaatin kultaa, jonka yritys myy eteenpäin. Kullan ostaja ottaa tietysti välistä oman palkkionsa, jotta saa kulut katettua ja hieman voittoa.

Tyypillisesti romukultaa ostavat yritykset maksavat noin 60% romukultaesineen sisältämän kullan arvosta. Omien kokemusteni mukaan kullanostajien välinen kilpailu on kovaa ja suuria eroja maksetuissa hinnoissa ei ole.

Romukullan muutaminen rahaksi

Suomessa on useita romukultaa ostavia yrityksiä. Kullan ostajat tarjoavat grammahinnan romukullalle perustuen sen hetkiseen kullan markkinahintaan. Kullan ostajat tekevät liiketoimintaa ja heidän täytyy kattaa omat kulunsa romukullan sulatuksesta ja puhdistuksesta ja kulujen jälkeen on tehtävä myös voittoa.

Nykyään suosituin tapa muuttaa romukulta rahaksi on tilata kullan ostajalta kultapaketti / kultakirje, jossa on kaikki tarvittavat asiakirjat ja turvapussit sekä ennaltamaksettu postimaksu kullan ostajan osoitteeseen. Yleensä kultakirjeet ja kultapaketit ovat lisäksi vakuutettuja kullan ostajan puolesta.

Toinen suosittu tapa on käydä kullan ostajan kiinteässä toimipisteessä tai esimerkiksi kauppakeskuksissa kiertävässä ostopisteessä. Kiinteiden toimipisteiden hyvä puoli on se, että romukultaesineiden hinnasta saa ilmaisen arvion heti. Toisaalta kiinteistä toimipisteistä ei yleensä saa yhtä hyvää hintaa kullasta kuin netin välityksellä toimivilta kullanostajilta.