Kultakolikot

Kuuluisin juhlakolikoista on varmasti Etelä-Afrikan Krugerrand. Muita kuuluisia kolikoita ovat Britannian Sovereign, Kiinan Panda , Yhdysvaltain Eagle, Kanadan Maple Leaf ja Autralian Nugget. Juhlakolikot koostuvat jalometalleista, yleisin lajike on kulta, ja niitä käytetään yleisimmin sijoituksen kohteena tai omaisuuden säilöntäkeinona. Kolikoiden harvinaisuus ja puute lisäävät niiden sijoitusarvoa, mutta tekevät niiden ostosta hankalampaa. Kultakoita on mahdollista ostaa useista paikoista, kuten esimerkiksi Internetin huutokauppasivustot, yksityiset kultakauppiaat, käytettyjen kultaesineiden liikkeet tai kolikkokeräilijöiden julkaisujen kautta. Toiset kolikot ovat helpompia ostaa kuin toiset ja niiden hinta riippuu kolikon saatavuudesta markkinoilla.

Kultakolikon osto lahjaksi

Kultakolikko on erinomainen lahjaidea esimerkiksi syntyneelle lapselle tai tuoreelle ylioppilaalle. lahjan saajan on joskus tulevaisuudessa helppo realisoida kultakolikko näin halutessaan. 

Kultakolikon hinta ja arvo

Kultakolikoiden hinta määräytyy useiden eri tekijöiden perusteella – kuinka vanha kolikko on, missä maassa se on valmistettu, kuinka harvinainen kolikko on, kuinka monta troy-unssia se painaa, sen puhtaus ja hienous, sekä kuinka hyvin hoidettu ja säilynyt kolikko on. Tämän vuoksi on haastavaa antaa kolikolle hinta. Kultakolikoiden hinta voi usein vaihdella riippuen kullan arvosta maailmanlaajuisilla rahoitusmarkkinoilla ja sen markkinakysynnästä. Kolikoihin sijoittaminen on erittäin suosittua ja se tarjoaa lähes koskemattoman arvon sijoittajalle. Kolikoita on myös mahdollista muuttaa rahaksi kuten esimerkiksi myymällä niitä kultaa ostaville yrityksille.