Vanhat korut myyntiin ja rahaksi

Onko korurasiasi täynnä tarpeettomaksi jääneitä tai peräti rikkinäisiä koruja? Onko joukossa myös kultakoruja? Löytyykö kultakoruista kultapitoisuudesta kertovat leimat? Jos vastasit kysymyksiin kyllä, niin sinun kannattaa ehdottomasti laittaa vanhat korut myyntiin ja muuttaa korut rahaksi.

Kultakorujen muuttaminen rahaksi on erittäin helppoa. Voit joko marssia suoraan lähimpään kultasepänliikkeeseen tai vaihtoehtoisesti voit tilata joltakin romukultaa ostavalta yritykseltä kultakuoren. Lähestulkoon kaikki kultasepänliikkeet ostavat romukultaa. Kullasta maksettava hinta saattaa tosin vaihdella huomattavasti kivijalkaliikkeestä riippuen. Netissä toimivien kullanostajien tarjoamien hintojen vertailu on sen sijaan helpompaa ja kovan kilpailun vuoksi useimmat netin romukullan ostajat tarjoavat korkean hinnan romukullasta. Kannattaa lukea tekemämme kullan myyjän opas ennen kuin muutat korut rahaksi!

Milloin vanhat korut kannattaa muuttaa rahaksi?

  • Kun korut ovat kultaa
  • Kun korut ovat rikkinäisiä tai parittomia
  • Kun koruilla ei ole jälleenmyyntiarvoa sellaisenaan esim. kihlasormus

Romukulta on myös nyt haluttua tavaraa ja kullan osto ja myynti iso bisnes. Jos tarpeettomia tai rikkinaisia kultakoruja lojuu pölyisissa korurasioissa ja on varmaa, etta niitä ei enää tule käyttaneeksi, voi olla hyva idea myydä ne kullan ostoon erikoistuneille liikkeille, jotka maksavat isojakin summia vaikka koru olisi korjauksen tarpeessa. Usein korun korjauttaminen maksaa enemmän, kuin olisi taloudellisesti kannattavaa ja esineestä voi saada enemmän rahaa myymällä sen rikkinäisenä. Vahingoittuneet korut nimittäin sulatetaan ja niistä tehdään uusia koruja. 

Milloin koruja ei kannata myydä romukultana?

  • Kun koruilla on enemmän arvoa sellaisenaan esim. tunnetun suunnittelijan design koru
  • Kun koruissa on kiinni arvokkaita kiviä mitä et saa itse ehjänä irti

Toki, jos rikkinäinen koru on tunnearvoltaan hyvinkin tärkeä, sitä ei kannata myydä romukultana, sillä sen sulatettua sitä ei enää saa takaisin, kuten vaikka jos sen myy panttilainaamolle. Mutta myytäessä koruja jälleenmyyntiin niiden täytyy olla virheettömiä, jotta niistä saa hyvän arvoisen summan.

Kuinka paljon vanhoista koruista saa rahaa?

Kultakoruista maksettava rahasumma riippuu kahdesta seikasta, kultaesineen painosta ja esineen kultapitoisuudesta. Kultapitoisuus on helpointa tarkistaa kultaleimoista. Kaikissa kultaa sisältävissä koruissa pitäisi olla pitoisuudesta kertovat kultaleimat. Artikkelissa romukullan hinta olemme kertoneet havainnollistavien esimerkkien kera millaisia summia kultaesineistä maksetaan. 

Vinkkejä vanhojen korujen myyntiin

Kuten kirpputorit, kullan osto firmatkin toimivat nykyään internetin välityksellä. Tämä säästää rahaa sekä kullan ostajalle että myyjälle. Kullan ostajan ei nimittäin tarvitse maksaa liiketilan vuokraamisesta, vaan asiakkaat lähettävät esineensä postin kautta firmalle arvioitavaksi. Postikuori on vakuutettu, joten esineet ovat turvassa koko lähetyksen ajan, kunnes ne arvioidaan ja niistä tarjotaan maksuarvio, jonka hyväksyttyään asiakas saa summan tililleen.

Tienaamiskeinona kullan myynti on hyvinkin kätevä, nopea ja vaivaa säästävä keino. Tarpeettomat esineet voi lähettää kätevästi vakuutetussa kuoressa tilaamalla kuoren ilmaiseksi ja sen saavuttua kotiin, viedä sen lähimpään postitoimistoon, josta se saapuu arvioitavaksi parin päivän sisällä. Myös maksu suoritetaan nopeasti asiakkaan tilille joten rahan tienaamisen kannalta tämä on paljon vaivaa säästävä keino. Asiakkaan ei tarvitse juoksennella ympäri kyliä eri kaupoissa kysymässä hinta-arvioita koruista, vaan koko prosessi hoituu nopeasti ja ilmaiseksi postin kautta.