Lahjat kiertoon ja Korut rahaksi

Oletko koskaan saanut joululahjaa, jota ei ikina tullut käytettyä? Joka ei vain ollut mieleisesi, vaikka tottakai arvostit lahjan saajaa ja olit kiitollinen että sinua oli lämpimästi muistettu? Mitä näillä lahjoilla sitten pitäisi tehdä? Miksei sitten hyötyä niistä, jos niistä hankkiudutaan eroon jokatapuksessa! Myy tavarat kirpputoreille tai niiden ostoon erikoistuneille liikkeille…Merkkivaatteet kannattaa myydä nettikirpputoreille, joista nuoret etsivät vintage löytöjä. Vanhat korut taas kannattaa myydä kullan osto liikkeille, joita toimii myös internetin kautta. Keräilyesineet kannattaa myös myydä niiden ostoon erikoistuneille ihmisille tai liikkeille, sillä he voivat tietää onko esineillä suurempaa arvoa keräilijän silmissä.

Lahjan saanti on etuoikeus, mutta nykyaikana kun paivät kuten Joulu ja Ystävänpäivä ovat kaupallistuneet niin roimasti, lahjoja ostetaan vain ostamisen pakosta, eikä lahjan vastaanottajaa huomioida enää niin tarkasti. Tämä päättyy moneen tapaukseen jossa lahja on ostettu, mutta se ei ole saajan mieleen ja jää käyttämättömänä lojumaan kaappien ja laatikoiden nurkkiin. Tällaisia lahjoja voisi esimerkiksi olla vaatteet, jotka ovat väärän kokoisia tai mallisia, korut, jotka eivät ole kantajan tyylisiä tai vaikkapa se ruma vaasi, jonka sait häälahjaksi isotädiltäsi, jolle et koskaan kehdannut paljastaa että vaasi on kauhea. Tällaiset lahjat päätyvät usein kellareihin, ullakoille tai piirongin laatikoiden pohjalle, jolloin niitä ei ikinä käytetä, mutta ne silti vievät tilaa kodissasi. Usein ajatus, että ”kyllä sitä joskus tulee käytettyä” estää tarpeettomien tavaroiden ja esineiden kierrätyksen, mutta joskus on parempi ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä kunnon joulu- tai kevätsiivous ja heittää kaikki turhat tavarat pois tai viedä vielä ehjät esineet kirpputoreille tai myydä ne. Jotkin tarpeettomat esineet voivat olla jollekkulle arvokas keräilyn kohde ja he voivat olla valmiita maksamaan isojakin summia tavaroista, joita itse et osaa arvostaa samalla tavalla. Siihen pohjautuu sanontakin ”Toisen roska on toisen helmi”. Suursiivous ei ole ikinä huono idea myöskään, varsinkaan joulun alla, kun uusia lahjoja ja tavaroita kertyy roppakaupalla, vanhasta pitää paastä eroon!

Myymällä turhat tavarat eteenpäin voi hyötyä saamalla siistimmän kodin ja enemmän tilaa sekä taytettä rahapussille! Internetin kautta toimivat kirpputorit ja liikkeet jotka ostavat tiettyjä esineitä ovat hyvä keino myydä tarpeettomat esineet. Täten ihmiset kaukaakin voivat nähdä mitä tarjoat myytäväksi, sen sijaan, että veisit tavarat paikalliselle kirpputorille jossa käy vain muutamat tietyt ihmiset. Voit myydä kirpputoreille ja huutokaupoille kaikkea mahdollista vaatteista vanhoihin cd levyihin ja ruokailuvälineisiin. Esineet kuten vanhat kultakorut taas kannattaa myydä niihin erikoistuneille firmoille, jotta niistä saa parhaimman hinnan ja voi olla varma että ne on arvioinut ammattilainen. Kultakoruthan punnitaan erikoisvaaoilla ja niiden kultapitoisuus tutkitaan erilaisilla hapoilla ja röntgenfluoresenssi analyysillä. Näin voit olla varma että saat parhaan hinnan! Joten eikun kierrättämään ja tienaamaan siinä ohessa!

>