Eroon huonoista muistoista – kulta rahaksi

Suomessa noin joka toinen avioliitto päättyy avioeroon. Tämä on rankkaa aikaa sekä avioparille, että heidän läheisilleen, puhumattakaan mahdollisista lapsista. Eroon päättyvän liiton keskipituus on noin 12 vuotta. 12 vuoden aikana parin elämään mahtuu yhtä sun toista, iloisia aikoja ja surullisiaaikoja. Eron jälkeen on vaikeaa aloittaa puhtaalta pöydältä, mutta aluksi hyvä idea on hankkiutua eroon kaikista esineistä ja vaatteista, jotka ehkä muistuttavat exästä ja vaikeuttavat eteenpäin jatkamista. Ihmis-suhteet ovat aikamoisia soppia, joten kannattaa pestä kunnon tiskit!

Oli ero sitten aviomiehestä, poikaystävästä tai avopuolisosta, heistä muistuttavat esineet tekisi mieli heittää pihalle tai viedä kaatopaikalle. Kannattaa kuitenkin ajatella järkevästi. Vaikka olkihattu, jonka ostit yhteisellä matkalla Thaimaassa tuottaakin nyt vain pelkkää surua roikkuessaan naulakossa, etkä voisi kuvitellakaan käyttäväsi sitä enää itse, ehkä joku toinen haluaisi sen! Myy se kirpputorilla ja saat hieman taskurahaa itsellesi. Valokuvat ajastanne yhdessä ovat varmasti yksi pahimpia asioita käsitellä. Älä polta valokuvia tai heitä niitä pois! Lukitse ne vaikka vanhaan kenkälaatikkoon ja lupaa itsellesi, ettet katso niitä haikaillen, ennenkuin olet valmis! Entä kaikki lahjat, jotka sait rakastetultasi, joita et enää siedä silmissäsi? Älä nakkaa niitä roskakoriin, myy ne! Vie vaatteet kirpparille ja vaihda korut rahaksi! Voit myydä kultakorusi niitä ostaville firmoille ja hankkiutua eroon niihin liittyvistä muistoista. Varsinkin kihla-tai hääsormuksille ei enää eron jälkeen ole käyttöä. Muuta kulta rahaksi.
Onko sinulla särkynyt sydän? Sulata murheesi pois ja hankkiudu eroon huonoista muistoista myymällä kapistukset pois!

Tuskin haluat, että muut ihmiset ostavat kaiverrettuja korujasi, joten ne kannattaa myydä romukullaksi. Näin kultaesineet sulatetaan ja niistä valmistetaan uusia koruja. Saat niiden myymisestä vastineeksi hyvän rahapalkkion. Jos kynnys marssia kultasepän liikkeeseen myymään korujasi on liian suuri, voit lähettää ne kultafirmoille postitse. Särkyneet sydämet voivat hankkiutua eroon koruistaan lähettämällä ne postitse kultaa ostaville firmoille sulatettavaksi. Tämä romukulta pulittaa mukavan summan tilillesi.

Ja mitäpä sitten, kun korut ovat poissa silmistä ja poissa mielestä? Voit aloittaa toipumisajan ja ottaa siihen niin paljon aikaa, kuin haluat. Pysyttele kaukana romanttisista komedioista jonkin aikaa. Näe ystäviäsi ja perhettäsi ja kerro heille, mitä käyt läpi. Aloita suursiivous kodissasi. Siivoaminen on joillekkin hyvin terapeuttista. Kun pinnat kiiltävät puhtauttaan ja kaikille tavaroille on oma paikkansa, mielen sisälläkin vallitsee harmonia ja tyyneys. Hemmottele itseäsi! Käy hieronnassa tai kampaajalla ja kasvohoidossa – hanki itsellesi uusi look ja uudista itsesi! Polta kodissasi laventelin tuoksuisia kynttilöitä tai öljyjä, niillä on rauhoittava vaikutus. Itke, kun siltä tuntuu, mutta muista myös nauraa! Käy vaikka stand up illassa tai katso lempikomediaelokuvasi. Käy pitkillä lenkeillä, joilla voit ajatella kaikkia mieltäsi vaivaavia asioita ja ylläpitää hyvää kuntoa ja oloasi. Ja mitä tehdä rahoilla, jotka sait kaikista myymistäsi huonoista muistoista? Osta itsellesi jotakin, joka merkitsee uuden ajanjakson alkamista ja katsoessasi sitä tunnet olosi hyväksi. Tämä voisi olla vaikkapa vastalauseeksi parisuhdetta merkitsevää kihlasormusta vastaan sinun itsesi ostama itsenäisyys-sormus! Ja kliseistä tai ei, aika parantaa kaikki haavat.

>